طريقة البط بالبرتقال
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة
المقادير:-
بطة - ورق لوري - كوب عصير برتقال - جنزبيل - حبهان - ملح - فلفل اسود مطحون-بقدونس مقطع - رز - بصل مفرومة - زبدة - خل - زبادي
الطريقة :-
1 - نتبل البطة من قبلها بيوم ( بصل + خل + زبادي + ملح +فلفل اسود + حبهان مطحون + جنزبيل + 1/2 كوب عصير برتقال )
اليوم التاني بقي اللي هو هنعمله فيها
2 - نحط البصل علي النار في شوية زبدة لحد ما البصل يدبل
( يعني مش هنحمر البصل )
3 - نضيف علي البصل بعد ما يدبل كوب رز مغسول ونقلب
4 - نضيف الماء علي الارز وبعدين الملح والفلفل الاسود والحبهان وورق اللوري
5 - نخليه لحد ما يستوي نص سوي وبعدين نحط البقدونس المقطع ونقلب شوية صغيرين وبعدين نطفي البوتجاز.
6 - نجيب البطة بقي ونبتدي نحشيها بالارز من جوه .
7 - نقفل البطة بأى طريقة تفضلوها
8 - هنكون حااطين حلة كبيرة فيها ماء علي البوتجاز نحط البطة في الماء اللي بيغلي ده بعد ما نقفلها كوويس طبعاا علشان الحشوة مش تطلع منها...ونضيف علي الماء اللي بيغلي بصل مقطع وبهارات وملح وفلفل وحبهان وورق لوري .
9 - بعد ما تتسلق البطة وتستوي كوويس... هنطلعها
10 - هنجيب معلقة زبدة متوسطة ونحطها علي النار وعليها ملح وفلفل وحبهان و باقي عصير البرتقال ...ونقلب لحد ما تسيح الزبدة و الخليط ده يبقي سائل
11- ادهني رشي الخليط علي البطة من فوق
12 - حطيها في صينية ودخليها الفرن وافتحي عليها الشواية لحد ماتحمر وبعدين اقلبيها الناحية التانية تحمر برضو
13 - بالف هنــــــــــا وشفــــــــــا
اضغط على الصورة لفتحها بصفحة مستقلة