ميرو المسئول عن المنتدى
عدد المساهمات : 720 تاريخ التسجيل : 03/07/2012
| موضوع: كرافت الكانيلونى السبت يناير 19, 2013 10:33 pm | |
|
كرافت الكانيلونى
كرافت الكانيلونى هو بيتحشى فيه اللحمه او الخضار
المقادير
2 مج دقيق 2 مج لبن 4 حبات بيض قليل من الملح والفلفل الاسود نصف كيلولحمه 2حبة بصله كبيره مفرومه جيدا لعما العصاج
الطريقة
نشوح البصل على النار بدون زيت وبعد قليل نضع اللحمه تشوح عليها حتى يذبل لونهامع التقليب المستمر ونخلط حبة طماطم ونضعها عليها ونتركها حتى تستوى ونزودها بالماء عند الاحتياج ونضع عليها الملح والبهارات
الكرافت نخلط اللبن والبيض فى الخلاط ونضيف الدقيق شويه بشويه ونخلطهم جيدا فى الخلاط ونضع قليل من الملح والفلفل ويخلط جيد جدا وناتى بمقلاه من التيفال علشان مايلزقش فى المقلاه ونضع نقطه من الزيت فيها وندهنها فيها ونسخنها على النار جيد وتاخذى القليل من السائل فى الخلاط يعنى مقدار نصف كبشة (كبشة اللى بتغرفى بيها الطبيخ) وتوزعيها علشان ماتكونش سميكه ولما تاخد اللون الذهبى الخفيف من وجه واحد بس والوجه التانى هيتماسك من الحراره بس اوعى يتحرق منك وهكذا حتى ينتهى الخليط
ملحوظه قطر الكرافت بتكون حوالى 10 سم يعنى دائره متوسطه وبعد كده تحشيه باللحمه وتدهتى الصينيه بزيت خفيف وترصى الكانيلونى وتضعى قفل الكرافت تحت علشان ما تفكش وتدهنيها من فوق بالكاتشب او الصلصه وقليل من الزيت وتبشر عليها جبنه موزدريلا او اى نوع انتى بتحبيه ودخليها الفرن لحد ماتاخد اللون اللى بتحبيه بس اوعى تحرقيها وبعد كده ممكن تقدمى معاها فى طبق تانى كاتشب او اى تغميسه انتى بتحبيها وبالهنا والشفا ملحوظه انتى ممكن تحشيه اى شى انتى عاوزاه مثل الجبنه والخضار او الفراخ اى شئ انتى بتحبيه ك | |
|
خادمة الرب المسئول عن المنتدى
عدد المساهمات : 5708 تاريخ التسجيل : 28/06/2012 الموقع : الصمت أفضــــل من الكـــــــلام
| موضوع: رد: كرافت الكانيلونى الأحد يناير 20, 2013 8:55 am | |
| | |
|